#wingsforlife

Hälsa / Wings for life, Wings for life world run, rullstol, run for those who can't, träning / Permalink / 0
När jag blev träningsintresserad på allvar, började jag kolla runt på olika lopp som jag skulle kunna delta i. Ett tag hade jag att genomföra ett maratonlopp (42, 195 km), på min bucket list, men jag visste innerst inne att det inte är möjligt. Inte till fots i alla fall.
 
Men så hittade jag det perfekta loppet för mig, nämligen Wings for life world run. Wings for life är en organisation för forskning om ryggmärgsskador, och intäkterna från loppet går oavkortat till den här organisationen.
Man kan antingen springa eller köra rullstol, och det gillar jag starkt. Jag tycker att det är väldigt fint att man springer och rullar sida vid sida, för samma välgörande ändamål.
Loppet äger rum i drygt 30 olika städer samtidigt, världen över. Därav namnet world run.
Det är inte en bestämd sträcka man springer/rullar utan det finns sk. Catcher Cars. Man deltar alltså tills bilen har passerat en. Du rör dig inte mot mållinjen, mållinjen kommer till dig!
 
När jag hittade Wings for life visste jag att det här är loppet för mig! Jag får träna med min rullstol, jag får delta i ett lopp, och pengarna går till ett ändamål som ligger mig varmt om hjärtat. Kan det bli bättre?
 Bilden har jag fotat från den tyska tidskriften Tv Spielfilm, och jag tror att det är nr 9 2015.
 
"Run for those who can't!"♥
 
Källor:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Maraton
http://www.wingsforlifeworldrun.com/se/sv/nyheter/vad-aer-wings-for-life-world-run-1186/
https://se.search.yahoo.com/search?p=tvspielfilm+april+2015&ei=UTF-8
http://magazines.famousfix.com/ctf_42664907/alice-dwyer-tv-spielfilm-magazine-cover-germany-18-april-2015/
Till top