Skolgymnastiken

Tankar / back to school, gymnastik, tack / Permalink / 1
Eftersom den börjar nästa vecka (pause for tears), så tyckte jag att det passar med ett skolrelaterat inlägg.

Ett ämne jag alltid tyckt om, är gymnastik. Min undervisning i det ämnet har sett väldigt olika ut genom åren. I lågstadiet deltog jag i det mesta, i mån av möjlighet, och hade en s.k. individuell läroplan. Jag blev alltså inte bedömd på samma grunder som mina klasskompisar.

I högstadiet började jag bli mer och mer medveten om mig själv och min kropp. Jag insåg hur annorlunda jag faktiskt var; jag skämdes för mitt speciella sätt att gå och springa, och för att jag inte var lika snabb och smidig som alla andra. Därför togs beslutet att jag fick vara befriad från skolgymnastiken, och istället ta min fysio- samt vattenterapi under de lektionerna, när det var möjligt.

Nu i gymnasiet deltar jag igen, och det är ett av de bästa besluten jag tagit. Jag tycker fortfarande att det är jobbigt att jag rör mig annorlunda, men varför låta det hindra mig från att göra något jag tycker om? Jag får vara med på mina villkor, och känna samma härliga laganda som jag gjorde i lågstadiet. Bara det att någon ser mig, försäkrar sig om att jag får delta och göra mitt för laget, kan göra min dag. (Tack, det betyder massor!❤️)

Jag får nu mitt gymnastikbetyg enligt samma principer som mina jämnåriga. Jag gör det jag kan, utgående från mina möjligheter, och jag har ett okej vitsord. Med risk för att låta skrytsam, så har jag bättre vitsord i nästan alla andra ämnen. Men det är ändå den här siffran som betyder mest för mig. Att jag har jobbat för ett betyg, som jag fått utan en individuell läroplan och är stolt över; det betyder mer än alla tior i världen.
#1 - - Ronja:

Oj vad roligt att du valt att delta i gymnastikundervisningen tillsammans med oss andra! Det är så roligt för oss att ha dig med, och som du själv skrev, låt aldrig något hindra dig från att göra något du tycker om!❤️

Svar: Vad glad jag blir, tack❤️❤️
lifeofjuliaaa.blogg.se

Till top