En läsvärd blogg

Hälsa / Permalink / 0
Jag tänkte tipsa om en blogg jag läser, nämligen fina Molly Olssons hlsofreak.myshowroom.se. Jag tycker att hon skriver jättebra, och tar även fina bilder. Molly delar med sig av sina hälsosamma och goda recept, berättar om sin träning och vad hälsa egentligen handlar om. Precis en sådan hälsoblogg jag vill läsa! <3
 
Besök hennes blogg här
 
Jag vill också dela ett av hennes inlägg, det är verkligen läsvärt!
http://hlsofreak.myshowroom.se/2015/08/03/snalla-trana-utan-hets/

Snälla, träna utan hets!

Sluta Hetsa

 

Ibland kan jag bara känna att allt som handlar om styrketräning är alldeles för utseendefixerat. På Instagram ska man helst visa upp en deffad dagsform året runt och hela tiden sträva efter en ännu bättre form utseendemässigt. Visst kan jag inspireras av en människa med en riktigt snygg fysik men jag motiveras mest av personens dedikation och jobb bakom den. Jag motiveras av de som kämpar oavsett vad och har drivet som krävs. Magrutor är aldrig ett kriterie! Jag är trött på att så fort magrutorna inte är lika synliga som för några veckor sedan hashtagar man #offseason eller klagar på att mina är ”blöt” och inte ”hård”. Men kallas det ens offseason om man inte gör en tävlingssatsning? Bara för att jag inte har synliga magrutor skulle jag inte säga att jag är ”off season” för jag har aldrig varit ”on season”. Jag menar då är det väl inte så rimligt egentligen? 

Jag jobbar på en snygg fysik och jag älskar att bli starkare och utvecklas. Jag äter inget annat än bra mat för att jag älskar den livsstilen. Jag äter för att orka träna och synligare muskler är INTE min högsta prioritet. Jag jobbar på att bygga upp min kropp men träningen är så mycket mer än bara för utseendets skull. Hade jag inte tyckt om att träna hade jag aldrig kunnat fortsätta att lägga ner flera timmar i veckan på det. Allt grundar sig i ett brinnande intresse för träningen och det är det viktigaste för mig. Jag är så trött på att unga tjejer och killar ska känna sig hetsade inom träningen för att det handlar om utseende. Att vilja bygga snygga muskler är en sak men man bör inte känna att man gör det för någon annan. Träning är hälsosamt och det är kul att många fler börjar träna för att de inspireras i sociala medier. Men det bör inte gå till överdrift där man känner att ens eget utseende inte räcker till.

Det blev mer negativitet i detta inlägg än tänkt men jag behöver skriva av mig lite iallafall. Kanske är det någon som håller med mig? Jag är iallafall så jäkla trött på detta hetsande nu!! 

 

Inspirerande text <3

Till top