Studentskrivningar

Allmänt, Tankar / Permalink / 0
Idag var en spännande dag. Jag fick prova på hur det kändes att sitta i den tysta skrivsalen, med en etikettlös vattenflaska och darriga händer. Några studentprov kommer att vara i digital form fr.o.m. hösten, så vi agerade "försökskaniner" idag. Jag tyckte att det fungerade relativt bra.

Jag var väldigt nervös. Inte egentligen för själva provet, men för tillfället och den allvarliga stämningen. För detta är vad som väntar. Jag tänkte inte desto mer på det när jag började gymnasiet, men nu närmar det sig på riktigt. Hittills har jag tänkt att det kommer "sedan någon gång i framtiden, när man är en vuxen sistaårselev". Nästa höst (och vår) är det min tur! Om ungefär 5 månader sitter jag i skrivsalen igen, med  min vattenflaska och om möjligt ännu darrigare händer. Då är det på riktigt på riktigt.

Jag är glad att vi fick chansen att uppleva detta, för nu vet jag hur det går till. Nu vet jag hur det känns, och hur fort tiden går när man är sådär koncentrerad. Det kom faktiskt som en överraskning. Man sitter och skriver i minst 3 timmar, och jag trodde att det skulle kännas som en evighet. Jag såg på klockan med jämna mellanrum, och timmarna flög förbi. Jag medger att jag knappt hade förberett mig inför det här övningstillfället, så nästa gång är jag hoppeligen mer noggrann och eftertänksam än jag var idag. Men att tiden skulle gå så fort hade jag inte räknat med.

Note to self inför nästa läsårs skrivningar:

-Jag måste lära mig multitasking; att kunna läsa, skriva OCH äta samtidigt.
Att komma ihåg att andas skulle förstås också vara en fördel...😉Till top