"Du är fin, jag är fin"

Tankar / Permalink / 1
Just nu känner jag tacksamhet över att få ta del av den yttrande- och åsiktsfrihet, som många människor tyvärr är berövade.

Jag vill nämligen yttra min åsikt om abort. Jag tänker inte ta ställning i frågan om det är rätt eller fel, om jag är för eller emot. Jag vill bara framföra en sak som gör mig oerhört upprörd; att en giltig orsak till abort är att barnet har en "avvikelse" av något slag. 
Hur kan det vara så?! Hur kan man ha mer rätt till abort om det visar sig att barnet har någon slags funktionsnedsättning, än om det inte har det?! Hur kan man som sjukskötare/läkare erbjuda abort, om det finns en chans att det ofödda barnet kan få en funktionsnedsättning?! (Observera att jag skrev "chans", och inte "risk")

En funktionsnedsättning behöver inte innebära ett tyngre liv än man annars hade haft. Det skulle såklart underlätta om jag inte hade haft ryggmärgsbråck, men "inget ont som inte för något gott med sig".

Jag har kanske blivit intresserad av språk, böcker, att skriva och att diskutera med med andra tack vare det. Eftersom jag inte kunde springa omkring som barn, så mycket som jag hade velat, så hade jag inte alltid något annat val än att sitta "och vara lugn".

Jag har varit tvungen att hitta mina egna lösningar på saker och ting, och det som passar mig. Jag fastnade bl.a. för rullstolsträning och kan äntligen säga att jag accepterar rullstolen!


Egentligen vet jag inte vart jag vill komma med det här inlägget, jag ville bara skriva av mig... 

Om jag kunde ändra på världen och samhället, så skulle detta vara högt uppe på min prioriteringslista. Att man inte skulle ha mer rätt till abort om det gäller funktionsnedsättning! Det finns situationer då det är det bästa alternativet för alla inblandade, men jag önskar att det här inte var en orsak.

#1 - - Tibbe:

Att babyn kan ha en funktionsnedsättning ska INTE vara en automatisk orsak till abort. Vi är alla avvikande, alla unika och lika mycket värda.

Till top