Våga fråga!

Tankar / annorlunda, funktionsnedsättning, ryggmärgsbråck / Permalink / 0
Jag framstår nog som en väldigt blyg person. Jag är tystlåten och säger inte mycket när jag är bland folk. Men med dem jag känner bra är jag raka motsatsen, vågar jag nästan påstå. 

Jag vet inte om det stämmer, men jag har en känsla av att en del inte riktigt vågar komma fram och prata med mig. Delvis för att jag är tystlåten, men också för att jag är annorlunda. När jag var yngre tyckte jag att det var lite jobbigt när någon frågade något gällande min funktionsnedsättning. Nu blir jag bara glad när nya människor tar kontakt, och det är ju naturligt att ryggmärgsbråcket kommer på tal. Det syns på mitt sätt att gå att jag har svagare ben och sämre balans.

Någon kanske är rädd för att uttrycka sig på fel sätt, men att säga något överhuvudtaget är bättre än att bara titta och undra. Såklart vill man inte höra vad som helst, men det vanliga think before you speak räcker långt.

Så låt inte min funktionsnedsättning stå ivägen om du vill lära känna mig. 
Och inte min blyghet heller för den delen…😉 Jag är inte den som tar första steget, men jag tar gärna det andra.

"I won't let these little things slip out of my mouth. But if I do, it's you they add up to. I'm in love with you, and all your little things."

-Little things, One Direction


Till top