Recept: Hälsomuffins med kanel

Hälsa / Hälsomuffins, havregryn, healthy, hälsomuffins, recept / Permalink / 0
Bloggens andra recept är här! 
Den här gången är det muffins jag bjuder på. De är inte speciellt söta, men goda och passar t.ex. som mellanmål tillsammans med ett glas mjölk. Om man vill kan man servera dem med en klick kvarg och toppa med bär/kokosflingor/frön.

Originalreceptet hittar ni på Molly Olssons blogg www.hlsofreak.myshowroom.se:

http://hlsofreak.myshowroom.se/category/recept/halsosamma-efterratter/page/4/

(Tack till dig Molly!❤️)

Nyttiga kanelbullemuffins (8 st.)

Ingredienser:

Deg:
3 dl havregryn
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 msk honung
1 krm kanel

Fyllning:
7 dadlar
Lite kanel

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg dadlarna i en skål med varmt vatten. Blanda mjölken med honungen i en skål. Blanda alla torra ingredienser till degen i en bunke och rör ihop med mjölkblandningen till en deg.

Häll av vattnet och mixa dadlarna med lite kanel. Klicka ut degen i muffinsformar och lägg på "dadelglasyr". Grädda i ca. 10 min.

😋👍

Yesterday I made a mistake. Today I've learned.

Tankar / du duger, må bra / Permalink / 0
Alla gör misstag. Vi väljer fel alternativ, vi fattar sämre beslut ibland, och gör saker vi ångrar efteråt. Vi är människor. Vi lär oss av våra misstag, och sedan ska vi kunna gå vidare. Om man funderar på något, så ska man prata med någon. Någon man litar på. Då brukar man må bättre.

Man kan inte alltid vara alla till lags. Det finns människor som kommer att tycka annorlunda vad du än säger och gör. Människor som tror att de vet bättre än dig. Ibland gör de det, ibland inte. Och det är okej. Du känner dig själv bättre än någon annan, du vet vad du mår bra av och vem du mår bra av att umgås med. 

Låt ingen få dig att må dåligt.


Bra helg!

Allmänt / hallon, helg, promenad, sommar, stolt / Permalink / 1
Både igår och idag har vi plockat hallon, så nu är frysen fylld inför hösten/vintern. Morgongröten och mina smoothies är räddade!💕 Igår var jag även på en skön promenad, och det kunde inte ha varit bättre väder. Var var sommaren när vi hade ledigt...?☀️🍃🐾 Det blev dryga 3 km, istället för min vanliga 1 km:s-runda och det var en trött, glad och stolt Julia som klev innanför dörren!

"If you put your mind to it, you can accomplish anything!"

-Dr Emmett Brown, Back to the Future
Till top